Coding Decoding Practice Questions

Coding Decoding Practice Questions- Free E-Book

Coding Decoding Practice Questions- Free E-Book:- The reasoning section is often referred to as a tough nut to crack. But, with consistent practice and solving enough questions you can overcome any obstacles. To help you with the preparations for this section, we are bringing you 50 Coding-Decoding Practice Questions.

 

Here’s a Sneek Peek Into E-book

 

1. If water is called food, food is called tree, free is called sky, sky is called wall, on which of the following grows a fruit?
a) Free
b) Tree
c) Wall
d) Sky

Answer: option c

 

2. In a certain code language “FALEN” is coded as “7213615” and “IMPAL” is coded as
“101417213” then what is the code for “LEGACY”?
a) 13571326
b) 13682426
c)13458926
d)13842326

Answer: option b

Coding Decoding Practice Questions- Free E-Book

 

3. If FRIEND is coded as HUMJTK, how is CANDLE written in that code?
A) EDRIRL
B) DCJKLI
C) ESJEMF
D) EIOLHG

Answer: option a

4. If in a certain language, MADRAS is coded as NBESBT, how is BOMBAY coded in that code?
a) CQOCBZ
b) CPOCBZ
c) CPNCBZ
d) CPNCBX

Answer: option c

 

Must Read: Important Counting Figures Questions- Free E-Book

 

5. If ‘SYNDICATE’ is written as ‘SYTENDCAI’, then how can ‘PSYCHOTIC’ be written?
(a) PSYICTCOH
(b) PSYCOHTCI
(c) PSICYOCTH
(d) PSICYCOTH

Answer: option d

6. If white is called blue, blue is called red, red is called yellow, yellow is called green, green is called black, black is called violet and violet is called orange, what would be the colour of human blood?
a) Red
b) Green
c) Yellow
d) Violet

Answer: option c

Coding Decoding Practice Questions- Free E-Book

 

7. In a certain code, ‘LATE’ is written as ‘VGZO’. How will ‘SHINE’ be written in that same code?
(a) VRMSH
(b) VMSHR
(c) VMRSH
(d) MVRSH

Answer: option b

8. If ‘orange’ is called ‘butter’, ‘butter’ is called ‘soap’, ‘soap’ is called ‘ink’, ‘ink’ is called
‘honey’ and ‘honey’ is called ‘orange’, which of the following is used for washing clothes ?
a) honey
b) butter
c) orange
d) ink

Answer: option d

 

Download Coding Decoding Practice Questions- Free E-Book

 

 

 

For other Jobs Notification Please visit our Latest Jobs section: Click Here

 

Download Govt. Exams Study Contents: Click Here

 

Must Read DisclaimerGrabNaukri.com is only for the Educational Purpose & Govt. Job links provider. We are not owner of any Book, Notes, Magazine, PDF Materials, eBooks Available on it, neither it been Created nor Scanned. We are only provide the link and Material already Available on the Internet. If any violates the Law or there is a Problem so Please Just CONTACT US.

 

People also searched for:-

coding decoding questions pdf

coding and decoding questions for bank exams

coding decoding questions new pattern

coding decoding questions indiabix

coding decoding questions in hindi

coding decoding questions smartkeeda

coding decoding questions for class 8

coding-decoding questions bankersadda

30 thoughts on “Coding Decoding Practice Questions- Free E-Book

Comments are closed.